[O2] Problem z tylnym zawieszeniem Octavia II FL, sprężyny

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tippo
    L&K
    • 2009
    • 1349
    • Octavia III (5E3)
    • CJSB 1.8 TSI 180 KM

witam chlopacy, jestem z czech i kupowalem samochod w polsce bo bylo taniej. To ze siedzi tyl uz bylo widoczne przy zakupu samochodu, ale zrobilem to tak ze kupilem prezyny i sam doma wymienil na BF jakas przezyna chinczyk za 180 zl. 2 sztuki, pomiar 395 mm, mowilem ze sobie jesce kupie DE albo BM coz jest HD a bendze jescze wyzej, bo mam combi i hak kdze dawam 4 rowery. I tak spoko jezdilem, pote czytalem w internieczie (niewiem czy to tak sie nazywa i po polsku) a wyczytalem zie prezyny sie mienom na gwarancje tak sobie muwilem SUPER wymienam na origo prezyna w ASO i bedze super bo orygynal bendze lepszy. Pcha to sobie tylko myslalem bo to co zazylem w polsce to jest reklamacyjna katastrofra. Aso pjerszy raz mieszonc niewiedzalo co zalozycz i zalozyly orygynal BF pomiar 374 mm auto furt siedzi nieprowadzi sie dobrze - nierozumie bo moje chinski BF mialy pomiar 395 komfort jazdy byl super a origo som na guwno. No druga reklamacja ASO mi napisalo ze mi BF wymienom za ty co byly z fabryki to jest BC a dajom do nich MAD. Co nic niepomoze. Tak to skonczy tak ze sobie kupie albo lesjoforsa 1K0 511 115 DE, czytalem ze tu jest u kogocz pomiar 405 albo kupie monroe SP3349 to jest prezyna znaczenia 1K0 511 115 BM pomiar u kogosz 410 mm ( u monroe SP3349 moze bycz ale uz bardzo twardo !!) pozdrawiam jan czechy

Blagam, pisz wiecej na forum

Komentarz

• bishop
      L&K
      • 2012
      • 1430

Zamieszczone przez Prezes52
      moim zdanie trzeba by było potwierdzić tą informację w INTER AUTO tam raczej dbają o formułowiczów z OCP
      Potwierdzam, w temacie sprężyn mają w d... forumowiczów zOCP i innych klientów, bo mają pismo z SAP :diabelski_usmiech

honzahradek a nie próbowałes wymiany w Czeskim aso ?

Komentarz

• Prezes52
        RS
        • 2012
        • 6427
        • Octavia II (1Z3)
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

bishop, z tym pismem coś nie halo bo w Tarnowie w ASO Skody nie maja żadnego pisma jutro bede tam na przeglądzie to jeszcze potwierdze dokładnie

Mariusz
        Spoty Tarnowskie

Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy

Komentarz

• bishop
          L&K
          • 2012
          • 1430

Pytałes czy w Inter Auto w Krakowie mają pismo z SAP odpowiedziałem , więc nie wiem co Ci nie halo?, jeżeli uważasz że oszukuję pisz do SAP, może nie dotyczy aut bez gazu ?

Komentarz

• drodar9000
            Drive
            • 2012
            • 43
            • Octavia II (1Z3)
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

PREZES52, byłem w zeszłą środę w Interauto na Zakopiance i potwierdzili że wymiana sprężyn do 6 miesięcy lub 10 tyś. km.
            Ale miałem szczęście że zdążyłem z tym coś zrobić jeszcze w listopadzie.
            Pozdrawiam,

drodar

Komentarz

• EBP
              Drive
              • 2012
              • 49

Kłaniam
              Jakiś czas temu popełniłem pismo m.in. do UOKiK , nadeszła odpowiedź.
              Myślę , że to co nakłamał VAG i jak to przyjął UOKiK jest odpowiedzią na zmniejszenie okresu gwarancyjnego na Octavię do 6 miesięcy lub 10 tkm. Generalnie mogą robić co chcą a i tak możemy im naskoczyć. Ale niestety jest to tylko i wyłącznie wina NASZA.

Link do skanu odpowiedzi na pismo do UOKiK

Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.
              Ku przestrodze-szalony ponton
              https://www.youtube.com/watch?v=CV1jr7nl53s

Komentarz

• bezelex
                Drive
                • 2012
                • 58

Ale dlaczego nasza wina ? Przecież nie byłoby problemu gdyby nie istniał , a jednak jest a Vag dalej udaje że wszystko porządku . Czyste oszustwo z ich strony.
                Profil O2 Tour'ek -> http://www.autocentrum.pl/awc/bezele...-octavia-2012/

Komentarz

• Prezes52
                  RS
                  • 2012
                  • 6427
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Potwierdzam dziś byłem osobiście w salonie i faktycznie maja pismo wczoraj przez telefon inny gość twierdził że nie maja wiec widać jakie maja podejście do tematu w najbliższym czasie wybieram sie na pomiar swoją Octą

Mariusz
                  Spoty Tarnowskie

Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy

Komentarz

• M.Koszu84
                    Drive
                    • 2012
                    • 50

springi

W Gdańsku też otrzymali to pismo auto musi mieć do 6 miesięcy i 10 tyś km. W poniedziałek jadę na pomiar. :evil:

Komentarz

• EBP
                      Drive
                      • 2012
                      • 49

Zamieszczone przez bezelex
                      Ale dlaczego nasza wina ? Przecież nie byłoby problemu gdyby nie istniał , a jednak jest a Vag dalej udaje że wszystko porządku . Czyste oszustwo z ich strony.
                      A dlatego, że każdy jak już zrobi swoje sprężyny to później ma w dupie temat. Była okazja aby TV się sprawą zajęła tylko nie było chętnych.Ciekawe ile osób wysłało pismo do UOKiK- idę o zakład , że nikt. Myślimy tylko i wyłącznie o sobie, po załatwieniu naszego problemu przestaje on istnieć. Stąd takie podejście skody do problemu. A teraz jakieś pismo jest i co ludzie robią?? Spieszą się aby zdążyć. Pytam się na co mają zdążyć? Gwarancja jest na 2 lata. To że ktoś napisał jakąś bzdurę - pewnie z VAG - może sobie wsadzić w dupę. Gwarancja jest dwuletnia a gwarantem jest SPRZEDAJĄCY. Instrukcje i pisma od importera samochodu nie mają żadnego znaczenia dla gwarancji pojazdu. Ale kulmy ogon pod siebie i grzecznie słuchajmy co nam aso powie - to przecież święte. bleeeeeeeeeeeeee
                      Ku przestrodze-szalony ponton
                      https://www.youtube.com/watch?v=CV1jr7nl53s

Komentarz

• pugo
                        Classic
                        • 2011
                        • 33

Zamieszczone przez EBP
                        Ciekawe ile osób wysłało pismo do UOKiK- idę o zakład , że nikt.
                        a myślisz, że więcej pism do UOKiK coś zmieni? Ja myślę, że przekleją taką samą odpowiedź jaką udzielili Tobie...
                        Korzystałeś z tego co poniżej wklejam, czy wysyłałeś im skargę w inny sposób?
                        Wystarczy dokładnie opisać swoją sprawę i wysłać e-mail na adres [email protected]

Komentarz

• lu5asz
                          RS
                          • 2011
                          • 2006
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Ja juz raz wymienialem,auto ma rok i znow pojade.Po to jest gwarancja!
                          Kondziu

OCP

Komentarz

• Maicroft
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratorr
                            • 2004
                            • 25757
                            • Audi

Generalnie pewnie pismo dotyczy gazownikow. Ciekaw jestem jak z reszta. Bo nie tylko gazownicy wymieniali
                            Spritmonitor.de

Komentarz

• Prezes52
                              RS
                              • 2012
                              • 6427
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

lu5asz, ja jutro się wybieram na pomiar nie mam gazu ciekaw jestem czy uda się coś załatwić auto nie siedzi aż tak bardzo ale jest widoczna różnica pomiedzy przodem a tyłem jeszcze się zastanawiam czy go czymś nie dociążyć tak dyskretnie :szeroki_usmiech

Mariusz
                              Spoty Tarnowskie

Komentarz

• pugo
                                Classic
                                • 2011
                                • 33

lu5asz, ja jutro się wybieram na pomiar nie mam gazu ciekaw jestem czy uda się coś załatwić auto nie siedzi aż tak bardzo ale jest widoczna różnica pomiedzy przodem a tyłem jeszcze się zastanawiam czy go czymś nie dociążyć tak dyskretnie :szeroki_usmiech
                                zmniejsz trochę ciśnienie z tyłu, może nikt nie sprawdzi

Komentarz

• Prezes52
                                  RS
                                  • 2012
                                  • 6427
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Maicroft, może faktycznie trzeba by było jakoś tą sprawę nagłośnić by nie robili takich jaj nie odcinali się od problemu

[ Dodano: Sro 06 Lut, 13 11:48 ]
                                  pugo, hmm dobry pomysł a z przodu troszke dobić jeszcze :diabelski_usmiech

Mariusz
                                  Spoty Tarnowskie

Komentarz

• iFi
                                    Elegance
                                    • 2012
                                    • 906

Zamieszczone przez pugo
                                    Noo.. trzeba by tylko dorobić jakiś kurek w amortyzatorach

Komentarz

• Prezes52
                                      RS
                                      • 2012
                                      • 6427
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

iFi, nie takie rzeczy ze szfagrem po pijanemu się robiło :diabelski_usmiech

Mariusz
                                      Spoty Tarnowskie

Komentarz

• pugo
                                        Classic
                                        • 2011
                                        • 33

Zamieszczone przez iFi
                                        Zamieszczone przez pugo
                                        Noo.. trzeba by tylko dorobić jakiś kurek w amortyzatorach
                                        Jak czytałem w tym wątku, to wam mierzą od osi do rantu błotnika. Mi mierzyli od ziemi do rantu, ale dopóki kwalifikuje mnie to do wymiany, to niech mierzą jak chcą

Komentarz

• iFi
                                          Elegance
                                          • 2012
                                          • 906

Zamieszczone przez pugo
                                          Mi mierzyli od ziemi do rantu,
                                          ło kurde, magicy :P no tak, w takim przypadku można delikatnie zrobić korektę ciśnienia :P

Komentarz

• Prezes52
                                            RS
                                            • 2012
                                            • 6427
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

pugo, a już Ci wymienili? Jest jakaś poprawa? U mnie nie jest jeszcze najgorzej jak jade sam ale kiedyś lechałem na lotnisko z pełnym stanem (5osób) + 5 podręcznych walizek i miałem uczucie jak bym motorówką zasuwał przód w górze dupa siadła :szeroki_usmiech

[ Dodano: Sro 06 Lut, 13 11:58 ]
                                            pugo, to w którym ASO tak mierzą może tam podjade ha ha ha

Mariusz
                                            Spoty Tarnowskie

Komentarz

• pugo
                                              Classic
                                              • 2011
                                              • 33

pugo, a już Ci wymienili? Jest jakaś poprawa? U mnie nie jest jeszcze najgorzej jak jade sam ale kiedyś lechałem na lotnisko z pełnym stanem (5osób) + 5 podręcznych walizek i miałem uczucie jak bym motorówką zasuwał przód w górze dupa siadła :szeroki_usmiech
                                              Na razie panowie z biura serwisu odmówili, skierowałem się do ich kierownika i na razie czekam. Myślę, że jak do piątku nie dostanę odpowiedzi, to zmienię taktykę i zaangażuję też rzecznika konsumenta. Zastanawiam się też nad tym pismem do UOKiK, o którym stronę wcześniej pisał @EBP. Nie popuszczę tego, ponieważ zgłosiłem problem na początku stycznia jak pisma nie było, ale obsługa poradziła mi zgłosić do przy najbliższym przeglądzie. Teraz już nigdy się na to nie zgodzę, żeby mnie odsyłano, chyba że dostanę to na piśmie, ponieważ teraz mogę wyglądać jak oszust (choć jestem uczciwy) i to ja tracę czas, żeby to załatwić i 'błagać' o łaskawe traktowanie.

Komentarz

• Prezes52
                                                RS
                                                • 2012
                                                • 6427
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

pugo, a jakie wyniki pomiarów uzyskałeś?

Mariusz
                                                Spoty Tarnowskie

Komentarz

• pugo
                                                  Classic
                                                  • 2011
                                                  • 33

pugo, a jakie wyniki pomiarów uzyskałeś?
                                                  z tyłu 65 oraz 65,5 cm licząc od ziemi. Z przodu nie mierzone.
                                                  Jak mierzyłem sam z pustym bagażnikiem i pełnymi bakami benzyna + LPG wyszło mi chyba 36,6 cm od osi do rantu błotnika. Około 3 cm niżej niż przód.
                                                  Im mogło też wyjść wyżej, jeśli podnieśli auto na wymianę oleju, a potem przejechał kilka metrów po równym i nie miał się gdzie ułożyć.

Komentarz

• Prezes52
                                                    RS
                                                    • 2012
                                                    • 6427
                                                    • Octavia II (1Z3)
                                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

pugo, norma jest 395mm od osi do rantu +/- 10mm

Mariusz
                                                    Spoty Tarnowskie

Komentarz

Pracuję...